14 Ağustos vesilesiyle: Tarihi rayına oturtmak

14 Ağustos AK Parti'nin kuruluş yıldönümü. Dün Genel Merkez'de şehit cenazeleri dolayısıyla kutlama yerine anmayla sınırlı bir tür yıldönümü etkinliği yapıldı. Tevafuk'a bakın ki, AK...

14 Ağustos AK Parti'nin kuruluş yıldönümü. Dün Genel Merkez'de şehit cenazeleri dolayısıyla kutlama yerine anmayla sınırlı bir tür yıldönümü etkinliği yapıldı. Tevafuk'a bakın ki, AK Parti'nin bölge siyasetine en önemli etkisi olarak gerçekleşen Arap Baharı'nın Mısır'da kanlı bir baskınla boğulmaya çalışıldığı tarih de bu yıldönümünün 12.'sine rastlıyordu.

Rabia Meydanı'nda darbe karşıtı gösteri yapan binlerce sivil insanın Sisi yönetimi tarafından katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Modern Mısır tarihinin bu en büyük kitlesel kıyımı hiç kuşku yok ki Mısır'ın geleceğini de derinden etkileyecek. İlerleyen dönemde Mısır tarihini yazacak olan kimseler Rabia Meydanı katliamını tarihsel bir dönüm noktası olarak ele alacaklar.
Böyle bir katliama uluslararası toplumun duyarsızlığı ise insanlığın en büyük utançlarından birisi olarak hatırlanacak. Darbeden sonra Sisi rejiminin devam eden hukuksuzlukları, katliamları, başta İslâmî kesimler olmak üzere tüm muhalif gruplar üzerinde giderek artan baskısına rağmen Batı dünyasının yaşananlara duyarsızlığı, Batı-dışı dünyalarda yetişen gelecek nesillerin düşüncesini ve vicdanını şekillendirecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 219 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar