Yürek sıkıştıran açıklama

Tam seçim havasına girmiş, artık kim ne alacak kim sürpriz yapacak diye meydanlara, araştırmalara, miting meydanlarındaki havaya baka baka; şoföre, berbere, bakkala, eşe dosta sora sora her birimiz uzman sosyolog sosyal mühendis...

Tam seçim havasına girmiş, artık kim ne alacak kim sürpriz yapacak diye meydanlara, araştırmalara, miting meydanlarındaki havaya baka baka; şoföre, berbere, bakkala, eşe dosta sora sora her birimiz uzman sosyolog sosyal mühendis ordinaryüs olmuşken nerden çıktıysa çıktı Suriye'ye hemen ve çok acil savaşa gireceğimize dair iddia ortaya saçıldı.
İddiayı seslendiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'di fakat kaynak neydi?

“Kaynağım çok sağlam” diyordu Tekin, “En geç Cuma günü ordu Suriye'ye sokulacak…”
Yalanlama istedi eğer bu çılgınlık doğru değilse.
Hükümet kanadından birkaç ayrı açıklamayla yeterince ve net ifadelerle yalanlandı da.
Siz bu köşe yazısını okurken ordumuz hâlâ Suriye sınırından içeri girmemişse hayat da, gerçek de, fiiliyat da yalanlamış olacak kendisini.

Yerel seçimlerden bile önceydi galiba, TRT'de birlikte katıldığımız bir programda “Göreceksiniz Cumhurbaşkanını parlamento seçecek, AK Parti vazgeçecek halk oyundan” demiş, canlı yayında iddiaya girmiştik.
Sonra olanlar ortada.
Bu bizzat tanık olduğum anekdottan dolayı Tekin'in “çarpıcı, spekülatif iddialarına” karşı bağışıklığım var ama bu savaş meselesi binde bir ihtimal bile olsa ciddiye almak zorunda bırakıyor işte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar