Yeni dönem ve 'aydınlar’

Rusya Suriye'ye ağır silahlarla giriyor. Çatışmaların açık tarafı haline getiriyor kendi ordusunu.İran çoktandır orada zaten.ABD buna karşı mı, aralarında bir mutabakat veya paylaşım mı var...

Rusya Suriye'ye ağır silahlarla giriyor. Çatışmaların açık tarafı haline getiriyor kendi ordusunu.
İran çoktandır orada zaten.

ABD buna karşı mı, aralarında bir mutabakat veya paylaşım mı var bilmiyoruz henüz.
Moskova önce Gürcistan sonra Ukrayna şimdi Suriye'de aktif operasyonlarla genişlemeye devam ediyor sıcak denizlere. Hani şu “resmi tarihle dalga geçme uzmanı” arkadaşların ilk ondaki esprilerinden “sıcak denizler” meselesi hayata geçiyor işte.
Uçak gemileriyle zaten ABD burada. Batılı kimi ülkeler gerek farklı imkânlar gerek kıyıdaş olmaları ve gerekse paramparça hale gelmeye devam eden Kuzey Afrika üzerinden bu sularda gezinmeye devam ediyor.

Yunanistan Rum Kesimi, İsrail onca ittifak yanında yeni Mısır yönetimiyle daha da aktif halde.
Velhasıl herkes Akdeniz'de güç biriktirirken Kıbrıs'ta müzakereler birden hızlanıyor. İlk duyulduğunda insana inanılır gelmese de Ada'daki İngiliz askeri üslerinin hukukî statüsünün “devlet statüsü” olması bu müzakerelerde ne anlama gelecek, sonuçlanırsa göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar