Tarihimiz coğrafyamız

Kuzey Kore artık nükleer denemelerle ciddi depremler oluşturmaya başlamış.Sonra ne yapacağı belirsizleşiyormuş gittikçe.Pasifik'te beklenen kapışmanın parçası mı belli değil ama ABD iki nükleer silah...

Kuzey Kore artık nükleer denemelerle ciddi depremler oluşturmaya başlamış.
Sonra ne yapacağı belirsizleşiyormuş gittikçe.
Pasifik'te beklenen kapışmanın parçası mı belli değil ama ABD iki nükleer silah yüklü uçakla Güney Kore semalarında görünüp Pyongyang'a gözdağı vermiş.
Hatta Seul de nükleer saldırıya dair ilk belirtide Kuzey Kore liderini sığındığı yerde öldürecek bir saldırı yapacağını belirterek tepki göstermiş.
Ocak ayında da meğer ABD yine nükleer silah taşıyan bir B 52 ile Güney Kore üzerinde tehditvarî şekilde uçmuş.
Yılda bir iki defa tekrarlanan bu rutinin nereye gideceği hakkında “barışırlar”, “birleşirler”, “bir şey olmaz, böyle sürer gider”, “sonunda nükleer savaş çıkar” diyenler çokmuş.
Ne tuhaf.
Kanlı bıçaklı iki komşu devletten bahsediyor gibiyiz değil mi?
Oysa sadece komşu değiller; aynı milletler…
Dünyada bölünmüşlükler, savaşlar, çatışmalar arasında en iyi bildiğimiz birkaç tarihî olaydan biri Kore'de yaşananlar.
Japonya, Rusya, Çin'in stratejik savaşlarının ortasında defalarca ezilen bu ülke işgali altındaki Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'nda teslim olmasıyla ABD ve SSCB arasında fiilen bölündü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar