Şu yaklaşan neyin ışığı?

Rahmetli arkadaşım ressam ve karikatürist Mustafa Kalemci, tanıyanların seslenişiyle “Mistik”ten dinlemiştim bildiğim en büyük yanlış yatırımı.Banka kartları yeni girmişti hayatımıza....

Rahmetli arkadaşım ressam ve karikatürist Mustafa Kalemci, tanıyanların seslenişiyle “Mistik”ten dinlemiştim bildiğim en büyük yanlış yatırımı.
Banka kartları yeni girmişti hayatımıza. Özendirmek için her alışveriş limiti için hediyeler veriliyordu. Sevgili Mistik'in anlattığı hikâyede, birkaç arkadaş İstanbul'da çok katlı koca bir bina kiralamış, Uzakdoğu'dan yüklü miktarda hediyelik eşya, oyuncak vesaire sipariş etmişlerdi. Muhtemelen o siparişler daha yoldayken bankalar kredi kartlarına özendirme işinde çok basit ama çok radikal bir değişikliğe gitmişti; artık harcamaya göre küçük de olsa belirli bir yüzde para olarak hediye/iade ediliyordu. Hâlâ da kullanılan yöntem bu biliyorsunuz.
O hediyelik eşya yatırımını yapanlar başka bir yol bulup zarardan kurtuldular mı, maceranın devamını bilmiyorum.
Kişisel düzeyde bildiğim bu büyük yanlış yatırımın devletler düzeyinde ne kadar çok yaşandığının tanığı koca bir tarih var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar