Son 70 yılın söylediği

Yaşadıklarımızın çetelesini çıkaracaktım vazgeçtim.Nereden başlatsan bir geriye gidiyor sonuçta. Herhangi bir İskandinav ülkesinin bütün tarihi boyunca yaşadıklarını neredeyse bir yıl...

Yaşadıklarımızın çetelesini çıkaracaktım vazgeçtim.
Nereden başlatsan bir geriye gidiyor sonuçta. Herhangi bir İskandinav ülkesinin bütün tarihi boyunca yaşadıklarını neredeyse bir yıl içinde yaşamış bir ülkeden bahsediyoruz. Sırf bunun için bir kronoloji yazmaya kalksak alt alta ansiklopedi çıkacak.
Umarım birileri çıkarır yine de. Lâzım çünkü…
Ama yine de şu andaki durumumuzu anlamak için boynumuzun tutulması pahasına geriye dönüp baktıkça birkaç kırılma anının hâlâ çok belirleyici olduğunda mutabıkızdır sanırım.
2. Dünya Savaşı sonunda oluşan kamplarda biraz bize biçilen biraz bizim tercih etmeye yatkın ve biraz da zorunda olduğumuz taraf ilk notumuz olmalı.
İkincisi 27 Mayıs darbesiydi.
Bunun sonrasını nasıl biçimlendirdiğini bugünden geriye daha iyi görebiliyoruz.
Tam öncesinde Suriye, Irak, mısır başta olmak üzere Ortadoğu'daki bitmek tükenmek bilmeyen darbeler silsilesini ve Menderes iktidarının neredeyse Irak'taki darbeye karşı askerî harekâtı bile ciddi ciddi düşündüğünü unutmayalım.
Üçüncü not 12 Eylül.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar