Seçim yoluna döşenen tuzaklar

Koalisyon becerilemedi.Azınlık hükümeti kurulamadı.Kırk beş gün dolduğu için Anayasa'nın 116. Maddesi'ne uygun şekilde otomatik olarak çoklu hükümet kurulması eşiğine geldik.Türkiye'de bir ilk...

Koalisyon becerilemedi.
Azınlık hükümeti kurulamadı.
Kırk beş gün dolduğu için Anayasa'nın 116. Maddesi'ne uygun şekilde otomatik olarak çoklu hükümet kurulması eşiğine geldik.
Türkiye'de bir ilk olacak.

Tam bu sırada zaten hiçbir seçim hükümetine girmeyeceğini ta baştan açıklamış olan MHP'ye CHP de katıldı.
Beklenenin aksine HDP “Hükümette yer alacağım, dahası kimleri bakan görmek istiyorsak buna da biz karar veririz” dedi.
Anayasa'ya göre Başbakan'ın seçme ve Cumhurbaşkanı'nın onama yetkisi olduğu sürece HDP'nin bu açıklaması gerilim üretmekten başka bir şeye yaramayacak.

Bunu da aşar siyaset ama şimdi geldiğimiz noktaya bakınca “Ne gerek vardı?” demekten kendimizi alamıyoruz.
Madem seçim hükümetinde yer alınmayacaktı, en azından mevcut hükümetin altmış gün daha işbaşında olarak ülkeyi sandığa götürmesi çok daha az riskli olmayacak mıydı?
PKK terörüyle mücadele derinleşerek keskinleşiyor ve yayılıyor. İstanbul'daki son eylemleri nedeniyle DHKP-C harekete geçti, devamı da gelebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar