Puslu hava oluşmadan

15 Temmuz'un kapkaranlık başlayan gecesini 16 Temmuz sabahının pırıl pırıl bir aydınlığına bırakan olayları, saatleri, dakikaları hep birlikte yaşadık.Şimdi geriye dönük bilinmeyen detaylar da...

15 Temmuz'un kapkaranlık başlayan gecesini 16 Temmuz sabahının pırıl pırıl bir aydınlığına bırakan olayları, saatleri, dakikaları hep birlikte yaşadık.
Şimdi geriye dönük bilinmeyen detaylar da çıkıyor her geçen gün biraz daha.
İşin polisiye bölümlerini anlamak hem daha kolay ve belki de bu yüzden hem daha yanıltıcı.
Toplamda ne olup bittiğini ve bundan sonrasını anlamak için gösterilen çaba da gittikçe daha baskın hale geliyor.
Bu yüzden otuz kırk yıl öncesinden başlayıp günümüze kadar yaşananların hikâyesini dinliyoruz geceler boyunca.
Doğrusu anlatıcıların Akif Emre'nin önemli saptaması gibi “özeleştiri yapan mı itirafçı mı olduğu” çok önemli ve henüz kimlerle karşı karşıya olduğumuz belli değil.
Uzun yıllar boyunca içinde bulunup şimdi ağzımızı açık bırakan olaylara, şahitliklere, icraatlara üstelik neredeyse yakın zamana kadar nasıl katlandıkları ayrı muamma… özeleştiri mi yapıyorlar itirafçılar mı yoksa pırıl pırıl 16 Temmuz sabahının aydınlığına katılmaya başlayan pusa sise katkıda mı bulunuyorlar ayırt etmek güç.
Anlatılarda somut delilli isim içeren ve geleceğe dair bir şeyler söyleyen tutumdan çok bir masal havası hakim. Reyting bunu gerektiriyor olmalı ki, bam teline dokunulamadan gelip geçiyor akşam seyirlikleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar