Pek de yeni bir şey yok

Yeni ayın ilk günü hafta başına denk gelince ne var yeni diye bakınıyor insan ister istemez.Yeni bir şey yok oysa okuyucu.Güneydoğu'dan geliyor en çok haber. Sur'da kaçıncı şehit, Cizre'de ambulans...

Yeni ayın ilk günü hafta başına denk gelince ne var yeni diye bakınıyor insan ister istemez.
Yeni bir şey yok oysa okuyucu.
Güneydoğu'dan geliyor en çok haber. Sur'da kaçıncı şehit, Cizre'de ambulans tartışması, yeni başka ilçelerde terör örgütünün hazırlığına dair haberler.
Bir cana kıymanın en anlamsız en ahmakça yöntemiyle ters yola girip karşıdan gelen masum polisin ölümüne sebep olan sürücünün ehliyetini Yüksekova'dan alması Hakkari'yi İstanbul'a bu sefer de tersinden bağlayıveriyor.
Rus uçağı yine taciz ediyor, NATO dahil bir kez daha uyarılıyor, üstüne alınmaya niyeti yok gibi.
Dahası, Arap gazetelerinde, Türk uçaklarının Suriye hava sahasına girmesi durumunda bu sefer Moskova aynı angajman kuralını uygulayacak diye haberler çıkıyor.
Şam diye bir başkent, Suriye diye bir ülke yok artık.
Herkes neresinden tuttuysa orasının sahibi sayılıyor şimdilik.
Ankara ile imzalanan anlaşmaların geçerli olup olmadığına Moskova karar veriyor sanırsınız yine Arapça çıkan kimi gazetelere göre.
Karman çorman işler.
Aynı gazeteler çünkü Ahrar-uş Şam örgütünün İran'la görüştüğünü de iddia etmişlerdi; aracılar da Katar ve Rusya'ydı güya.
Anlayamayacağımız kadar Arap saçı oluyor her şey her gün biraz daha.
Bu kaosta içeriyi derli toplu tutmanın önemi ortada.
İçeriyi derli toplu tutmamamız için başımızda her gün yeni bir ağrı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar