Olmuş olan ve olacak olan

Bir yazıyı yazmanın sonra o yazının kapınıza dikilmesinin anlamı yok.Önemli olanın bugüne kadar gerçekleşenlerin olmadığı asıl mühim olanın bundan sonra gerçekleşecek olanların...

Bir yazıyı yazmanın sonra o yazının kapınıza dikilmesinin anlamı yok.

Önemli olanın bugüne kadar gerçekleşenlerin olmadığı asıl mühim olanın bundan sonra gerçekleşecek olanların üzerindeki muhtemel etkilerimiz, bizim olacaklar karşısındaki tutumumuz ve olacakların oluşuna ne yönde katkı yapacağımız. 

ABD’de önceki gün jüriye açık olarak başlayan yargılamanın bu yazı yazıldığı saatlerde henüz Zarrab’ın ikinci duruşmada neler söyleyeceğini bilmeden yazıyorum ama ilk gün söylediklerinden çıkarılabilecek sonuçlar var zaten.

Uzun zamandır Ankara’da bankacılık işlemleri nedeniyle mali ceza ihtimali bahis konusuydu. Zarrab tanık mı sanık mı itirafçı mı, bunun da farklı sonuçları olacağı ortadaydı. Tanık ve itirafçı olarak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı açıkça rüşvet almakla suçladı. Yargılama daha yılbaşına kadar sürecek, savcılık ve savunma neler söyleyecek, sonunda ne karar çıkacak bütün bunların kapsam ve ağırlığını şimdiden söylemek mümkün değil.

Asıl mesele ABD ambargosunun delinmesi yargılamalarında daha önce başka ülkelerde de karşılaşılmış rutin muhtemel sonuçlarının dışına taşılıp taşılmayacağı.

Bunun önemi şundan dolayı daha kritik; Ankara Suriye ve Irak’ta PKK konusunda Vaşington’la ağır bir karşıtlık içinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.461 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar