Olağan hal…

OHAL tarihimizin yani Olağanüstü Hal uygulamaları geçmişimizin hatırlattığı onca acı şey arasında olağanüstü durumun kısa sürede “olağan” hale gelmesi de var.Adı...

OHAL tarihimizin yani Olağanüstü Hal uygulamaları geçmişimizin hatırlattığı onca acı şey arasında olağanüstü durumun kısa sürede “olağan” hale gelmesi de var.
Adı olağanüstü olsa da kendi hayatımızın parçasıydı.
Çünkü çok uzun sürmüş, kanıksanmıştı.
Bu yazıyı yazdığım sırada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uygulamaya geçilmesine yönelik teklifle ilgili Meclis'te konuşuyordu.
Gazi Meclis'te.
Geçen hafta bombalanan Meclis'te…
O yüzden, kimsenin, teklifi getirenlerin de hoşuna gitmese de ilk defa, beterin beterini önlemek için buna katlanmaktan yana tarafların hemen tamamı.
Başbakan Yıldırım, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla görüşüp teklif için destek istedi.
MHP beklendiği gibi, baştan beri aynı çizgisini koruyarak destek vereceğini açıkladı.
CHP'nin ise grup kararı almayacağını biliyoruz.
Konuyla ilgili toplantıda çok az sayıda vekilin “destekleyelim” demesine rağmen CHP gurubu karşı çıktığı için görünen o ki muhtemelen CHP ve HDP'nin hemen tamamı hayır, AK Parti ve MHP firesiz evet oyu verecek ve OHAL üç ay için hayatımıza girecek.
Geçirdiğimiz büyük tehlike ve atlatılması zaman alacak travma nedeniyle OHAL, içinde bulunduğumuz sürecin geçici ihtiyacı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar