Neyi kurban ettik?

Arifeden hemen bir gün önce ilçe meydanındaki törenler için kalabalıklaştı merkez iyice. Konser verilecek platform bayraklar ve Atatürk resimleriyle kırmızı beyazdı, tıpkı orkestra üyeleri gibi.Motosikletliler...

Arifeden hemen bir gün önce ilçe meydanındaki törenler için kalabalıklaştı merkez iyice. Konser verilecek platform bayraklar ve Atatürk resimleriyle kırmızı beyazdı, tıpkı orkestra üyeleri gibi.

Motosikletliler ve ellerinde yine bayraklı yürüyüş kolu ilçenin en büyük caddesindeki bu törene uzun ağır coşkulu bir yürüyüşle katıldı.

Deneme kabilinden bir iki klasik eser icra edildi. Sonra bir bekleyiş… sebebi birazdan anlaşılacak bir bekleyiş…

Yatsı namazı için ezan başladı. Sessizce dinlenildi hep beraber.

Caminin içinde kurulan iki safa meydandan ayrılıp gelenler de oldu. Sünneti kıldılar. Farzın ilk rekâtında imamın sesinden başka ses yoktu. İkinci rekâtta hemen yanıbaşlarındaki meydanda kutlamaların ilk parçası olan İzmir Marşı da karıştı artık iyice.

Tipik Osmanlı kasabası gibi burada da cami, çarşı, kale aynı meydandaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar