Kudüs bir lego oyunu mu?

Hayatı bir lego oyununa benzetebilirsiniz. Tarihi de. İnançlarınızı da. İnsan aklı böyle çalışmaya müsaittir. Hatta belki bunu zaten yapıyorsunuz sık sık. En çok da şu...

Hayatı bir lego oyununa benzetebilirsiniz. Tarihi de. İnançlarınızı da. İnsan aklı böyle çalışmaya müsaittir. Hatta belki bunu zaten yapıyorsunuz sık sık. En çok da şu zamanlarda.

Tanrı’nın kendilerine vadettiği gerekçesiyle aradan bilmem kaç bin yıl geçtikten sonra Filistin topraklarını üzerinde yaşayan diğer herkesi dışlayarak, hapsederek, savaşarak, öldürerek gasp etme çabası bir yanıyla bir legodur. Parçaları kendi inanışınıza göre değiştirip oraya değil de buraya takarak böyle bir şey icat edersiniz. Görenler sizin ne kadar inançlı olduğunuza yemin edebilirler. Oysa hepsi basit dümdüz çıkar meselesidir. İnançları çıkar meselesi yapmak insanoğlunun en eski karakteridir.

Mesele çıkarlar olmasa üzerinde yaşayan diğerleriyle birlikte Müslümanlar, Hristiyanlar veya başka dinlerden insanlarla birlikte yaşamayı tercih etmemek için hiçbir sebep yoktur.

Tanrı diğer herkesi öldürerek bir yerleri ele geçirmeyi kimseye vaat, vaz emretmiş olamaz çünkü.

Olsun.

Denk gelirse gasp işgal yağma insanoğlunun en sevdiği hazıra konma usulüdür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar