Hollywood da ‘savaş’ diyor

Maltepe Camii'nin karşısındaki Eti Sineması'nda izlediğim filmde kahraman, iyi şerif kötü Kızılderilileri öldürmüyordu. Filmin adını da aldığı Mavi Askerler büyük bir katliam yapıyordu finalde...

Maltepe Camii'nin karşısındaki Eti Sineması'nda izlediğim filmde kahraman, iyi şerif kötü Kızılderilileri öldürmüyordu. Filmin adını da aldığı Mavi Askerler büyük bir katliam yapıyordu finalde, aslında beyazlarla anlaştıkları için bir saldırı beklemeyen kabileye; çoluk çocuk demeden öldürüyordu hepsini.
Yıllar sonra televizyonda Küçük Dev Adam'da da güle ağlaya yine kahraman şerifin gerçek yüzünü görmüştük.
Çok sular aktı bütün bu filmlerin üzerinden.
Şimdi önüm arkam sağım solum kaçamayacağım kadar Star Wars serisinin son filminden bahseden yazılar, twitler, facebook paylaşımlarıyla dolu.
Asıl ününü kazandığı yıllarda da izlemedim sonra da. Muhtemelen bu filmi de izlemem. Hiç ilgimi çekmiyor. Bilimkurgunun bana hitap eden türü bu değil.
Benim ne sevdiğimin bir önemi yok ama önemli olan Star Wars filmi neye tekabül ediyor?
Seri filmlerin huyudur, hele gişe garantisi varsa ölmek bilmezler, çıkıp çıkıp yeniden gelirler.
Eğer bir arkadaşım arayıp “Abi, bu Star Wars ilk olarak çıktığında Reagan Amerikası da SSCB'ye karşı Yıldız Savaşları Projesi'ni başlatıyordu” diye uyarmasa bugün belki başka bir konuyu yazıyor olurdum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar