Hazar’ın kıyısındaki formüller

Eğer enerji uzmanlarına sorarsanız size onlarca (temeli atılmış, ya da biraz ilerlemiş veya müstakbel) boru hattı haritası gösterip tek tek her birinin yaşanmakta olan çatışma ve krizin sebepleri arasındaki yerini...

Eğer enerji uzmanlarına sorarsanız size onlarca (temeli atılmış, ya da biraz ilerlemiş veya müstakbel) boru hattı haritası gösterip tek tek her birinin yaşanmakta olan çatışma ve krizin sebepleri arasındaki yerini söyleyeceklerdir.

Yok, eğer bir uluslararası ilişkiler uzmanıysa muhatabınız önce Akdeniz, sonra Afrika, nihayetinde İpek Yolu eksenli bir stratejik açıklama zincirine hazır olun.

Bir siyaset bilimci ya da sosyolog, ideolojiler, milletlerin yapısı, son yarım yüzyıldaki değişimlere dikkatinizi çekecektir. Arap toplumlarındaki genç nüfus yoğunluğu ile şu iletişim dünyasına rağmen yönetim biçimlerindeki büyük çarpıklıklarla Batı'nın ikiyüzlülüğü üzerine istatistikleri ve çıkarımları vardır.

Teknoloji ve bilim üzerine çalışanlar enerji eksenli iddiaları çöpe atacak, başka şeyler söyleyecektir.
Tarihçiler bu duruma uygun en az beş örneğe çoktan sahip ve hatta bu misallerin sonuçlarına göre ne olduğunu değil ne olacağını da tahta başında problemi sonuçlandıran bir matematikçi edasıyla kesin dille aktaracaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar