Hac, otomobil, BM, Yemen

Yazıyı yazmaya başlarken ajanslardan düşmeye başlayan son dakikalar aslında ne yazacağınızı da belirliyor hatta pekiştiriyor.Önce Suudi Arabistan'ın Yemen operasyonu sırasında bir düğün evini...

Yazıyı yazmaya başlarken ajanslardan düşmeye başlayan son dakikalar aslında ne yazacağınızı da belirliyor hatta pekiştiriyor.
Önce Suudi Arabistan'ın Yemen operasyonu sırasında bir düğün evini vurduğu haberi kırmızı kırmızı yanıp sönüyor; ellisi kadın yetmiş sivil bombalar altında can veriyor. Hava bombardımanlarının kendi içinde ne kadar karmaşık hale geldiğini düşününce hedef belirleme, doğrulama, istihbarat ve nihai vuruşun kaç ayrı kademe içinde nasıl gerçekleştiğini düşünüyorsunuz. Hatanın kaynağının bulunamayacak kadar fazla katman iç içe giriyor. Bütün aşamalarda ileri teknoloji ve elektronik iletişim kullanıldığı için iş daha da karışıyor.

Hatayı bulsanız bunun kasıtlı olup olmadığını anlamanız neredeyse imkânsız hale geliyor.
Ardından Maldivler Devlet Başkanı'nın hac dönüşü aracının bombalı saldırıya uğradığı ortaya çıkıyor.
Afrika'nın batısından Hint Okyanusu'nun doğusuna kadar bütün Müslüman ülkeler kuşağında uluslar arası haber ajanslarını doyuracak kadar vukuat yaşanıyor her gün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar