FETÖ’cü olmamak

Ne acaip başlıklar okuyorsunuzdur hele bu ara.“FETÖ'cü olmamak” da neler çağrıştırmıştır kimbilir her birinize.Ama ciddi bir mesele bu. 'Fetöcü olmamak' sadece malum örgütle bağı olmamak...

Ne acaip başlıklar okuyorsunuzdur hele bu ara.
“FETÖ'cü olmamak” da neler çağrıştırmıştır kimbilir her birinize.
Ama ciddi bir mesele bu. 'Fetöcü olmamak' sadece malum örgütle bağı olmamak değil çünkü.
Terörist olmamak meselâ.
Güvenilir olmak.
Şeffaf olmak.
Kendisinden insanların emin olduğu kişilerden olmak.
Çünkü her gizli, silahlı, gayrımeşru ve hele ki terörü kullanmaktan çekinmeyen oluşum, grup, örgüt sadece somut, elle tutulur bir organizasyon değil; asıl ve aynı zamanda bir karakterdir. Davranış biçimidir. Dünyayı ve içindekileri kendince tanımlayan bir şeydir.
FETÖ de sadece kendilerine Mesihlik görevi verilmiş ve bunun için her yolu mübah gören; uluslarüstü bir konumda desteklenen; taşeronluğun her çeşidine de uygun bir yapılanma değildi.
Sadece gladyovari bir örgütten de ibaret değil.
Tayfun Er'in uyarısıyla farkettiğim, Zekine Türkeri'nin “Bir hizmet hareketi olarak Opus Dei” makalesindeki inanılmaz benzerlikler de çok açıklayıcı ama nihayetinde dediğim gibi sadece somut bir şeyden bahsetmiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar