Erken seçim notları

Her seçimin sonuçları kendine özgü.Kesintisiz 13 yılın ardından girdiği bir seçimden yüzde 50 oy oranıyla ezici bir galibiyet kazanıp yola hâlâ tek başına iktidar olarak devam edebilen AK Parti'nin bu...

Her seçimin sonuçları kendine özgü.
Kesintisiz 13 yılın ardından girdiği bir seçimden yüzde 50 oy oranıyla ezici bir galibiyet kazanıp yola hâlâ tek başına iktidar olarak devam edebilen AK Parti'nin bu seçim başarısı da çok şey anlatıyor.

1- 7 Haziran'dan ders alan tek parti onlar olmuş. Üstelik derslerine de iyi çalışmışlar. Gerek ekonomik gerek sosyal alanlarda hem açıklamaları, vaatleri hem duruşlarıyla aradaki 5 ayı çok iyi değerlendirmişler.

2- AK Parti'nin en büyük avantajı şüphesiz vaatlerinin somut karşılığının olduğunu vatandaşın da biliyor olmasıydı. Ya tek başına ya koalisyonun büyük ortağı olarak icrayı yönetecek bir parti vadettiği zaman karşılığı oluyor çünkü. Muhalefet partilerinin söylediklerinin daha yükseğe çıkması bu yüzden geçen seçimdeki etkisini kaybetti, tersine AK Parti'nin bu alanda muhalefetin kendisini de mecbur ettiği kimi vaatlerle birlikte oy olarak döndü. Taşeron işçilere kadro, emekliye zam bunların en başta geleni olmalı çünkü geçen seçimde AK Parti adaylarının arazide en çok karşılaştığı, en zorlandığı konular bunlardı zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar