Dünya bir uçtan diğerine

İngiltere'nin çıkan sonuca kendisinin de inanamadığını görüyoruz sanki.Biraz pişmanlık var medyaya yansıyanlara göre.Yeniden oylama mı yapsalar? Londra krallıktan bağımsız AB'ye üye mi olsa?Hele...

İngiltere'nin çıkan sonuca kendisinin de inanamadığını görüyoruz sanki.
Biraz pişmanlık var medyaya yansıyanlara göre.
Yeniden oylama mı yapsalar? Londra krallıktan bağımsız AB'ye üye mi olsa?
Hele İrlanda ve İskoçya'nın “AB'de kalalım”cı oylara sahip kitlelerinin “O zaman biz sizden ayrılıp kendimiz AB'ye girelim” söylemi ciddi bir şey, sadece lâf değil.
AB Bakanı Ömer Çelik'le Roma'ya indiğimiz pazartesi çiçeği burnunda belediye başkanının da görevdeki ilk günüydü. 5 Yıldız Hareketi'nin kendi tanımıyla “ne sağcı ne solcu” kadın belediye başkanı ne yapacak, artık Roma'da yaşayanlar takip etsin. Ama olup bitenlere itirazı seslendiren bir hareket olarak kısmen Avrupa Birliği karşıtı olmaları da ilginç bir not.
Geçen haftaki ziyarete atıf yapmamın nedeni şimdi de İspanya'da genel seçimler yapılmasıydı. Oylarını benzer oranda ve küçük sayılacak kadar artıran sağcı ve solcu partiler içinden aşırı sağcı olan yine de parlamentoda sandalye kazanımından karlı çıktı.
Bu sonuçlara rağmen sandık İspanya'ya bir iktidar hediye etmedi. Ne yapacaklar göreceğiz ama uzmanlar seçimlerin tekrarlanmasının büyük ihtimal olduğunu düşünüyor.
Avrupa hatta belki genel olarak Batı'da birden ve hızla büyüyen bir aşırı sağcılıkla karşı karşıyayız.
ABD Başkanlık seçimlerinde güçlü biçimde boy gösteren Trump coğrafi ve aşırılık anlamında bu yeniden hortlayan ideolojinin sınırlarını çiziyor belki de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar