Devlette devamlılık esası

Yazıya başlayacağım son dakikalar izin verirse.Küresel piyasalar brent petrol dolar falan zaten hep bir son dakika içinde yaşıyorlar. Onlar değil dediğim.“Devlette devamlılık esastır” sadece bizim için...

Yazıya başlayacağım son dakikalar izin verirse.
Küresel piyasalar brent petrol dolar falan zaten hep bir son dakika içinde yaşıyorlar. Onlar değil dediğim.
“Devlette devamlılık esastır” sadece bizim için geçerli değil tabii ki. Kimdi hatırlamıyorum, bir ülke yıkılınca bile istihbarat örgütü yoluna aynı şekilde devam eder diye. Devletlerde devamlılık karışık ama belli ki değişmeyen bir iş, değişmeyen bir özellik.
Bazen şaşırtıcı işler de oluyor. Ben meselâ Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Mızıka-ı Hümayun'un neredeyse kesintisiz devamı olduğunu öğrenince şaşırmıştım.
Başka şeyler de devam ediyor devlet dediğim şey “yıkılınca”.
“Yıkılınca” tırnak içinde çünkü bu fiile atfettiğimiz anlam da tarih içinde çok farklı manalara gelebiliyor.
Kuznetsov uçak gemisi meselâ, 1991'de henüz Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'yken katılmış donanmaya.
Şimdi Akdeniz'in doğusunda.
Aynı sınıftan bir küçük modeli Varyag'ı da Çin uçak gemisi diye biliyoruz ama aslı öyle değil.
Sovyetler dağılırken Ukrayna'nın elinde kalıyor, açık artırmayla İngilizler hurda olarak satın alsa da anlaşma iptal edilip bir turizm şirketine sadece 20 milyon dolara satılıyor. O sıralarda meğer bu şirketin paravan olduğu ve Çin'in eline geçeceği iddiaları yazılıp çizilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar