Daima algıyı yöneten mi kazanır?

Yaşananlar sakin kafayla düşünürseniz çok açık.Ya da bundan 20 yıl sonra değerlendirince yine berrak bir şekilde yorumlanabilecek.Ama yaşananlara ve yorumlara açıklamalara basındaki tutuma bakınca bugün bir...

Yaşananlar sakin kafayla düşünürseniz çok açık.
Ya da bundan 20 yıl sonra değerlendirince yine berrak bir şekilde yorumlanabilecek.
Ama yaşananlara ve yorumlara açıklamalara basındaki tutuma bakınca bugün bir şekilde kafaları karıştırmanın mümkün olduğu görülüyor.

1984 yılındaki Eruh saldırısı hakkında şüphesi olan yok. Ya da 93'te 33 silahsız erin katledilmesine dair farklı görüşler yok. Dağlıca, Çukurca karakol baskınları gibi taze örneklerde de herkesin yönü aynı.
Ne oldu da şimdi PKK terör örgütü olmaktan çıktı?
Haysiyetsiz pusu yöntemleriyle onlarca insanı şehit etmesi bir kalemde geride bırakılıp tartışma dışına çıkıyor?
Ailesinin yanında binbaşı, kızının yanında polis öldürmenin bile bırakın vahşet hissi vermesini hatıralarda yer tutması mümkün olmuyor.

Önce PKK tarihi, amacı, kanlı eylemleri, hedeflerine dair tarihi bilgiler siliniyor şimdi gözümüzün önünde yeniden hızla hortlamış haline başka bir hava, sebep verilmeye çalışılıyor.
Dağlıca saldırılarından sonra Kandil'in Öcalan ve HDP'yi işlevsiz hale getirip sildiğini yazmıştım. Bunu kırmanın yolunu bulmasını beklemek mucize beklemekti ve HDP bunu gerçekleştiremedi.
Şimdi bu konuda tek merak ettiğim içinde sol, sosyal demokrat, çevreci, İslâmcı da olan onca HDP'li vekilin arasından itiraz eden çıkıp çıkmayacağı.

Biz beklemeye devam ederken HDP artık Kandil'in kendisini soktuğu yolda koşmaya bile başladı; Cizre'ye girmek için Genel Başkan ve aralarında bakanın da bulunduğu heyeti yollara düştü.
Cizre bu saatten sonra sadece fiili olarak örgütün cephane dolu bir kalesi olmanın ötesinde simgesel değer de taşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar