Cumhuriyet'in "seçim tırı" yolda kaldı

Cumhuriyet'in haberi habercilik, yansıtılma biçimleri hukukî sonuçları ve daha bin türlü açıdan tartışılmaya devam ediliyor.Gazete, aslında “herkesin bildiği bir sırrı” aradan geçen bunca...

Cumhuriyet'in haberi habercilik, yansıtılma biçimleri hukukî sonuçları ve daha bin türlü açıdan tartışılmaya devam ediliyor.
Gazete, aslında “herkesin bildiği bir sırrı” aradan geçen bunca zaman ve seçimlere bir hafta kala haberleştirirken hukukî sonuçlarını da göze almıştı.
Seçimlere çok az zaman kala böyle “cesaret” gösterenlere gittikçe daha da alışıyoruz.
Tırların Adana'da durdurulma operasyonunun baştan ayağa bütün aşamaları artık biliniyor. 
Dört dörtlük bir paralel yapı işi olduğundan şüphesi olan yok.
“Yeni Cumhuriyet”in böyle bir operasyondan kaynaklanan malzemeyi kullanmasından daha garip olansa “bu malzemenin” iç politikada herhangi bir karşılığının olmadığını görememiş olmaları.
Dünyanın her yerinde silah transferleri birçok büyük ülkenin ama öyle ama böyle haberi olarak gerçekleştirilir.
Böyle bir haberin ne kadar istense de iç politikada bir karşılığı ise kesinlikle yoktur. Seçimlere giderken oylar arasında bir geçişgenliğe kesinlikle neredeyse zerre etkisi olmaz. Dahası, olacaksa da Cumhuriyet gazetesinin hedeflediği partiye, iktidara yararı olur.
Bu notların ardından soralım; Cumhuriyet'in haberi bütün tartışmalardan ve itirazlardan bağımsız olarak iç politikaya da değilse hangi politikada kullanılabilir bir haber?
Birkaç yıldır “Türkiye'nin uluslar arası mahkemelerde yargılanacağı” hem boş hem kof iddiasına su taşımaktan başka gerçekten kimin işine yarayabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar