Çok eski, dün, bugün…

Daha 1930'da 1. Dünya Savaşı'yla ilgili yazılmış kapsamlı eserinde Basil Liddell Hart o günkü Alman ordusundan bahsederken, “Oldukça eğitimli bir lider kadrosuyla kısa dönemli bir askere alma faaliyeti sonucunda...

Daha 1930'da 1. Dünya Savaşı'yla ilgili yazılmış kapsamlı eserinde Basil Liddell Hart o günkü Alman ordusundan bahsederken, “Oldukça eğitimli bir lider kadrosuyla kısa dönemli bir askere alma faaliyeti sonucunda –erimiş sıvının bir kalıba dökülmesi gibi- bir askerî mekanizmayı süratli bir şekilde meydana getirebilmişlerdi. Alman modeli, Avrupa kıtasında kendi teknik bilgi standart ve kabiliyetlerinde benzersiz bir profesyonel subay ve astsubay teşkilatıydı” der.

İş Bankası'nın muhtemelen savaşın 100. yılı nedeniyle Türkçeye kazandırdığı kitaplardan olan eserdeki bu cümle ister istemez akla bugün Paralel Yapı'nın binbir dalavere karıştırdığı davaları getiriyor.

Aynı çuvala bir suçlu on masum doldurarak oluşturulan şişirilmiş büyük davalar sonunda patladı. Bugün o çuvalların nasıl doldurulduğunu somut delilleriyle görüyoruz.

İzmir'deki Askerî Casusluk soruşturmasında yargılanıp 27 ay hapis yatan Foça Kaymakamı'nın kızı Safiye Köten'in evindeki arama videosu Cuma günü Hürriyet'te Toygun Atilla'nın haberi olarak yayınlandı.

Orada, güya arama yapan polislerin elleriyle koymuş gibi “suç delillerini” bulduklarını görüyoruz. Ama bundan daha iç yakansa genç kızın “Onlar da nedir… hiç haberim yok” diye çırpınması boş yere.
Böyle acımasız kaç operasyon oldu daha kim bilir.

Paralel Yapı'nın bir hedefi vardı ve o hedefe ulaşmak için masumların terör örgütü üyesi yapılmasının, canhıraş haykırmasının, sonra 27 ay hapis yatmasının, Paralel Yapı'nın gerçek yüzü fark edilip onlarla mücadele başlamasa daha kim bilir ne kadar yatacaklarının önemi yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar