Cenevre çok çok mühim

Gözün Cenevre'de olacak okuyucu bugün.Yani senin adına biz bakıp oradan haberleri aktaracağız, kulağın radyoda bile haberlerde dikkat kesilsin. Çok önemli Cenevre.Öyle önemli ki insanı sigara dumanı...

Gözün Cenevre'de olacak okuyucu bugün.

Yani senin adına biz bakıp oradan haberleri aktaracağız, kulağın radyoda bile haberlerde dikkat kesilsin. Çok önemli Cenevre.

Öyle önemli ki insanı sigara dumanı dağılsın diye camı açtığında evde bile üşüten bu dondurucu havada arka sokaktaki inşaatta çalı çırpı yakarak, naylon odalar kurarak yaşamaya çalışan Suriyeli mültecinin kaderini belirleyecekmiş.

Fevkalâde mühim çünkü böylece Akdeniz'de daha birkaç saat önce on biri boğularak hayata veda eden göçmenlerin nasıl boğulabileceğine dair kararlar almaya çalışılacakmış.

Ürdün'de güneş altında sığınacak tek gölgeliğin kavurucu konteyner evler olduğu bölgelerde vatansız kalmışlara bir ihtimal vatan iadesi yapılacakmış.

Çekiliş var, kura olacak, sürpriz hediye beklentisi yüksek.

Bir önceki yüzyılda Jön Türkler'in hayat bulduğu Cenevre diyorum, şaka değil.

Belki bu uzun atlanmış yeni yüzyılda Jön Kürtler de orada hayat bulur. Denemeye değer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar