Camdan kalp plastikten ülke

Öngörü sanıldığından çok zor bulunan bir özellik. Hele ki meselelerin çapı büyüdükçe doğru tahmin yapmak neredeyse imkansıza yakın zorlaşıyor.Genelde siyaset, seçim...

Öngörü sanıldığından çok zor bulunan bir özellik. Hele ki meselelerin çapı büyüdükçe doğru tahmin yapmak neredeyse imkansıza yakın zorlaşıyor.
Genelde siyaset, seçim sonuçları ve benzeri konularda güzel yanıldığım için zaten bu alanlarda öngörüde bulunsam bile bu cümlenin girişindeki uyarıyı aklımda tutarım kendi kendime.
Tahminleri doğru tutanlara imrenir ama nasıl bunu bilebildiklerini yine de anlayamam. Açıklamaları veya tezleri de anlaşılır gelmez bana.
Analiz, yorum, kitap, makale ve benzerleriyle bir ülkenin bölgenin hatta dünyanın geleceğine dair yapılan projeksiyonların sonunda doğru çıkanları herhalde bütün bu çalışmaların binde biri kadar bile değil. Geri kalan unutulmaya terk ediliyor. O yüzden sık sık koca Cihan Harbi'nin bir siper bataklığına dönüşeceğini dönemin büyük stratejistlerinin de onlardan etkilenip üstelik parlak başarılar kazanmış ünlü komutanlarının da değil bir bankerin öngörmüş olması benim için hep çarpıcı ve bir o kadar da muammadır.
Sanat ise bu alanda analize hep muhtaç bir on ikiden vurma kabiliyetine sahip.
Bir o kadar hayranlık veren bir ayrıcalık sanatçılarınki.
Nice şiir roman öykü vardır olmakta olanı fark etmeyi veya yaklaşmakta olanı duyurmayı sakince ya da tokat gibi çarparak gösteren. Bu dünyada kıskanılacak bir meslek varsa sanatçılar olduğundan hiç şüphem yok bu yüzden.
Olacaklara yönelik en yakın sanat eseri olarak ilk aklıma gelen uzun zamandır Camdan Kalp filmi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar