Bu da geçer yâ Hû

Bu yazıyı yazıp eve gittikten sonra karşılaşmak istemediğim haberler arasında ilk sıralarda İstanbul'da x mahallesinde taranmış bir kahve veya kafe veya lokal son dakikası var.Üç gecedir üst üste...

Bu yazıyı yazıp eve gittikten sonra karşılaşmak istemediğim haberler arasında ilk sıralarda İstanbul'da x mahallesinde taranmış bir kahve veya kafe veya lokal son dakikası var.

Üç gecedir üst üste yaşanıyor çünkü. Karanlık dönemlere sinyal çakan en berbat yöntemlerden biri çünkü. Kendinden çok hatırlattığı şey berbat. Kendinden çok hazırlamaya çalıştığı şey berbat.

Tıpkı Sur'dan, Cizre'den gelen haberler gibi. Tıpkı, onlar biterken yeni ilçeleri gözüne kestirdiği anlaşılan örgütün herhangi bir saldırısını duymak istemediğim gibi.

Hiç duymak istemeyeceğim şeylerden biri de Halep'ten göçlerin başlama ihtimalinin artmasıydı ama maalesef bu da ihtimal olmanın ötesine geçti gibi.

1. Dünya Savaşı'nın iki kritik ittifakı vardı; ilki çıkarları açısından birbirinin düşmanı gibi davranan İngiltere ve Rusya'nın birlikte davranması. 1856'da Osmanlı'yı ezmesin diye Batılı ülkeler cephede bile aktif yardım yapmıştı Rusya'ya karşı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar