Baharımızı belirleyecek olan güz

Şairlerin gözde ayıdır Eylül.Barış denilince akla gelen ayrıca.Ağır ağır bir mevsimden diğerine geçiş…Şimdi çiçekler yavaş yavaş dökülecek, yapraklar sararacak…...

Şairlerin gözde ayıdır Eylül.
Barış denilince akla gelen ayrıca.
Ağır ağır bir mevsimden diğerine geçiş…
Şimdi çiçekler yavaş yavaş dökülecek, yapraklar sararacak… ortalığı ağır sağanak bassa da iki üç günde bir yine de dallardan çekilecek sular.
Toprak mahsulünü vermiş yenisi için dinlenmeye çekilirken üzerine örtmek için kardan yorganını kışı bekleyecek dinginlik içinde.
Yormuş yazın yorgun aya geçişi başlayacak böyle böyle.
Çok yorucu bu ülkede yorgun eylüle kavuştuk işte.
Yorgunluğumuzu atacak bir fırsat bile bulamadan yoğuruyor gündem her birimizi hâlâ.
TSK imamı mıydı Hava Kuvvetleri imamı mıydı kaç gün gözaltında kaldı derken Adil Öksüz'le ilgili bilinenler muammaya dönüveriyor meselâ.
Henüz erken bir aşamasındayız olup bitenleri anlamanın, anlamlandırabilmenin. Evet ama yine de her sorunun yeni soru işaretleri doğurduğu ve cevapların azaldığı bir sürece dönüşüyor gittikçe.
Dahası bu yoğun soru işaretleri ve sınırlı cevaplar bağlantı kurmayı, mantık yürütmeyi zorlaştırıyor.
Öyle ki İçişleri Bakanı Efkan Alâ'nın görevini bırakmasının tam da Adil Öksüz vakasına yönelik tartışmanın ortasında gerçekleşmesi arasında bağ kuran yaklaşımlara bile rastlanıyor.
Tıpkı FETÖ ile mücadelede bizzat FETÖ üyelerinin yaptığı yanlış isimlere yönlendirme örneklerinde olduğu gibi yaşananları da yanlış algılamamız için çaba gösteriliyor aslında.
En azından şüphe bırakmaya, kafalar karıştırılmaya çalışılıyor.
Ne olup bittiğine dair soru işaretlerinin yarın bir gün hiç de şimdi oluşturulmaya çalışılan kimi kasıtlı kimi masum algıların dışında cevaplanması şaşırtıcı olmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar