Asırlık deklarasyonun gölgesinde

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun geleneksel Ankara basın iftarında söylediklerini basından görmüş olabilirsiniz. Karamollaoğlu tam da Katar meselesinin patladığı güne denk gelen iftarda, bu...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun geleneksel Ankara basın iftarında söylediklerini basından görmüş olabilirsiniz. Karamollaoğlu tam da Katar meselesinin patladığı güne denk gelen iftarda, bu gelişmelere dair soğukkanlı yaklaşırken Cumhurbaşkanı’nın Şii-Sünni çatışmasının dışında kalan bir söylem geliştirmesini değerli bulduğunu ve Türkiye’nin bütün bu krizlerde doğru yerde durursa önemli bir rol üstenebileceğini vurguladı.

Genel bir Ortadoğu değerlendirmesi yaparken Siyonizm’e atıf yapan Genel Başkan tam burada “Siz şimdi ‘Bunlar da yıllardır her meseleye böyle bakıyorlar’ diyorsunuzdur ama neyse ki İngiliz gazeteci Robert Fisk’in önemli bir makalesi var bizim görüşümüzü destekleyen. Yani sadece biz değiliz Ortadoğu’daki meseleler başta olmak üzere önemli konular konuşulurken Siyonizmi de gözardı etmeyen…” mealinde bir cümle kurdu gülerek.

Ben de en çok o makaleyi merak ettim ve iftardan sonra Karamollaoğlu da kısmen içeriğinden bahsettiği için internetten hemen buldum.

Robert Fisk, İngiliz Başbakan May’in Kasım ayında açıklanmasının 100. Yılı olacak olan Balfour Deklarasyonu ile İngiliz halkının gurur duymaları gerektiğini söylemesi üzerine yazmıştı.

1917’de dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Balfour’un resmi destek mektubuyla ünlenerek Balfour Deklarasyonu denilen gelişmenin neresiyle gurur duyacağız diye soruyor Fisk.

Sonu beş milyondan fazla mülteci Filistinli, toprakları işgal edilmiş ve edilmeye devam edilen Filistinliler, Gazze ve Batı Şeria’da yoksulluk altında özgürlükleri ellerinden alınmış Filistinliler için açtığımız bu yol, verdiğimiz destek için gurur değil en azından özür dilemek gerekir, demeye getiriyor tecrübeli gazeteci. Tabii ben kibarca yazıyorum, yoksa Fisk’in kaleminden kan damlıyor 2 Mart’ta yayınlanmış söz konusu makalede.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar