Allah böyle güldürmesin

Bazı şeyler komiktir. Komiklik olsun diye yapılmaz üstelik çoğu. Trump'ın yedi Müslüman ülkeden ziyaretçi yasağının hakim tarafından iptal edilmesi sonunda temyize gidip oradan da ret cevabı alıp...

Bazı şeyler komiktir. Komiklik olsun diye yapılmaz üstelik çoğu. Trump'ın yedi Müslüman ülkeden ziyaretçi yasağının hakim tarafından iptal edilmesi sonunda temyize gidip oradan da ret cevabı alıp, arkasından “Mahkemede görüşürüz” diye twit atması gibi meselâ. Mahkeme seni reddetmiş, ne mahkemesi hâlâ?
Veya Japonya Başbakanı'nı dinliyormuş gibi kafasını sallarken aslında çeviri için kulaklığının o sırada takılı olmaması gibi.
Trump komik bir adam mı peki?
Güldürdüğü kesin de ne kadar ağlatacağı pek belirsiz.
Yüzlerce göçmen toplanmaya başladı işte ABD'de. Meksika sınırına zamanla hiçbir işe yaramadığı anlaşılacak olsa da o duvarı çekeceği kesin gibi. “Mahkemede görüşürüz” derken yeni kararlar çıkarıp işi adaletle bilek güreşine çevireceği gibi.
Bunlar daha başlangıç.
Atlantik'in ötesinde böyle bir yaklaşım boy verince Akdeniz'in kenarında neler olmaz?
İsrail camilerde hoparlörle ezan okunmasını yasaklar, Savunma Bakanı Liberman Filistinlilerin sürgün edilmesini ister, uçakları hele şu sıra sık sık Gazze'yi bombalar.
Bu sırada bir füze Kuzey Kore'den yola çıkmış Japon Denizi'ne doğru ilerlemektedir. Çin'e Tayvan resti çeken, Japonya ile sıkı sıkı tokalaşan yeni Amerikan Başkanı'na dolaylı bir cevap verir başka çekik gözlüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar