Ağustos ortası belli olur

Sonunda resmi prosedür işlemeye başladı; Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti kurmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Devlet Günü”nde görevlendirildi.Devlet Günü, yani...

Sonunda resmi prosedür işlemeye başladı; Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti kurmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Devlet Günü”nde görevlendirildi.

Devlet Günü, yani Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı'nın görüşmelerinin yapıldığı Perşembe günü.
Genelde Meclis Başkanlık Divanı oluştuktan sonra veriliyor hükümet kurma görevi ancak MHP ve HDP arasındaki anlaşmazlık nedeniyle komisyon kurulması uzuyor.

O uzadıkça Ankara'da değişik yeni gerginlikler “icat” ediliyor.
Tek başına bir koalisyon yıkma yeteneğine sahip görünen Mahmut Tanal meselâ Meclis Başkanı Genel Kurulu mecburen aç-kapa yapınca beddualar yağdırıyor; her nereden kaptıysa bu özelliği…

Bu arada, not edip geçelim onu da, MHP aynı vekil sayısına sahip oldukları halde kendi oy yüzdesi daha yüksek diye HDP ile Meclis Başkanlık Divanı'nda aynı sayıda sandalyeye sahip olmayı reddediyor, “Benim bir fazla olmalı” diyordu; İç Tüzüğe göre haksızdı bu talep. Sonunda her ikisine de 3'er sandalye verilecek fakat arada böyle böyle vakit geçti hükümetin kurulması işlemlerinin başlaması için.

Çok da değil; normal işlese süreç Salı akşamı görevlendirilecekti Davutoğlu muhtemelen; şimdi Perşembe akşamı olmuş oldu.
Çankaya Köşkü'nden çıkan dört siyah araç kısa süre sonra Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ana kapısından giriş yaptı işte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar