Karmaşık gibi ama değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş döneminden beri gelenek olan yılbaşı değerlendirmesinde Ankaralı gazetecilerle buluştu ve günün manşetlerini belirledi.En çok...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş döneminden beri gelenek olan yılbaşı değerlendirmesinde Ankaralı gazetecilerle buluştu ve günün manşetlerini belirledi.

En çok, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğiz ve Yenikapı Ruhu’na uygun olarak sözümüzü tutmaya devam edecek, aday olursa sayın Erdoğan’ı destekleyeceğiz” açıklaması gündem olacak.

Bir de seçim barajının düşürülmesi ve ittifakların yapılması konusundaki önerdiği formül.

Bahçeli, partiler arası seçim ittifakının kanuni olması için değişiklik yapılması gerektiğinin altını uzun uzun çizerken, partilerin ittifak listesinde nasıl görüneceklerini de biraz karmaşık gelebilecek bir formülle ama tek tek anlattı.

Bilmiyoruz, şimdi AK Parti seçim barajının düşürülmesi ve ittifakla ilgili düzenlemedeki bu öneriye nasıl bakacak… göreceğiz hep beraber.

MHP Genel Başkanı’nın ittifak listesine yönelik karmaşık görünen, seçmenin bir bölümü için yanlış yapma ihtimali bile doğuran ya da yanlış yapmasa bile istenilen sonuçları çıkarmaya yaraması şüpheli önerisi bir tarafa… toplamda geleneksel kahvaltılı basın buluşmasından hiç de karmaşık olmayan şeyler çıktığı kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar