Başladığı yerde bitecek

Başladığı yerde bitecek olan şey ne?Her şey…Böyle genel geçer laflar vardır. Kabuller. Söylenince “vay be” dedirten. Oysa her zaman geçerli değildir. İnsanoğlunun macerası değil mi...

Başladığı yerde bitecek olan şey ne?

Her şey…

Böyle genel geçer laflar vardır. Kabuller. Söylenince “vay be” dedirten. Oysa her zaman geçerli değildir. İnsanoğlunun macerası değil mi önünde sonunda bütün maceraların aslı, özü. Ve insanoğlunun macerası başladığı yerde mi bitiyor? Hemen hemen hiç öyle olmuyor.

Ama yine de bu basmakalıp sözü bu köşe yazısına uygun buluyorum. Bahsettiğim şey yaşamakta olduğumuz bazı sıkıntıların ta kendisi. Bölgesel meseleler, Kürt meselesi, terörle mücadele gibi olanlar.

Bütün bunların başımızı her yıl daha fazla ağrıtmasına neden olan Suriye’deki gelişmelerdi. Aradan geçen yaklaşık altı buçuk yılın sonunda iç savaş bir düzene girme eğiliminde. Tahmin edildiği gibi Deaş büyük oranda bir hayalet örgüte dönüştü ve hızla çekiliyor, kayboluyor. Belli merkezlerde direnişini sürdürüyor veya oralara yığınak yapıyor ama nihayetinde denklemin en önemli verisiyken her ay daha az önemli veri haline dönüşüyor. Bunun anlamı Deaş veya yarın başka isimle devamı olabilecek olanların yok olması değil. Başka ülkelerde yeniden boy gösterebilir ciddi olarak. Veya Avrupa başkentlerinden dünyanın her köşesine can yakmaya, kendini belli etmeye devam da edebilir, ki bu en güçlü ihtimal. Ama Suriye meselesinde kapladığı yer hacim alan ve ağırlık gittikçe azalıyor belli ki.

Peki şimdi ne olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar