Savunma eğitim huzur döngüsü

Ben de biliyorum savunmanın önemini. Son üç yüz yılımız genellikle bu konudaki zaaflarımız eksiklerimiz geri kalmışlığımızın doğurduğu ağır sonuçlarla malul zaten.Bu yüzden iki...

Ben de biliyorum savunmanın önemini. Son üç yüz yılımız genellikle bu konudaki zaaflarımız eksiklerimiz geri kalmışlığımızın doğurduğu ağır sonuçlarla malul zaten.

Bu yüzden iki temel meseleye hep dikkat çekmeye çalışıyorum; milli eğitim ve milli savunma.

Bu ikisinde başarılı olamadıktan sonra ne yapsanız güvende ve huzurda olmanız zor.

Bu yüzden şimdi dünyanın neresine baksanız sınırlarda büyük çaplı askeri yığınakların başladığını görüp üstü örtülü bir yene Soğuk Savaş’ın tıpkı 1960’lar 70’lerdeki gibi önemli kısmı vekalet çatışmaları olan sıcak müdahale ve işgalleri de tetiklemeye hazır şekilde kara bir bulut halinde göğü kapatmaya başladığı öne sürülüyor.

Doğrudur…

Biriken sorunlarına aklı başında bir çözüm bulma ihtimalini, kabiliyetini kaybetmeye başlamış 21. yüzyıl toplumları, devletleri, yönetimleri hem klasik yöntemlerden “savaş”a sığınmayı ilkel ve tarihi bir dürtüyle çabuk benimsiyor. Hem dünyayı yönetenlerin kârlarına kâr katmak için silah satışlarını artırmak; savaşlar sonunda kendilerine daha da bağımlı yeni mikro devletler kurulmasını sağlamak için bunu körükledikleri anlaşılıyor. Bizim bölgemizde bu işlerin katalizörü enerji hammaddesi ile enerji yolları gibi görünüyor. Yani 50 yıl sonra çok az ihtiyaç kalmış, bugünkü tahtından çoktan indirilmiş petrol ve doğalgaz tetikliyor bunca itiş kakış savaş iç savaş işgal ve ölümleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar