15 Temmuz şahitliği

Ak Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü için genel merkez ön bahçesinde toplananlar arasında kimler yoktu ki?Başbakan Yıldırım, bir önceki Cumhurbaşkanı Gül, bir önceki Başbakan Davutoğlu, hemen...

Ak Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü için genel merkez ön bahçesinde toplananlar arasında kimler yoktu ki?
Başbakan Yıldırım, bir önceki Cumhurbaşkanı Gül, bir önceki Başbakan Davutoğlu, hemen bütün eski yeni bakanlar, vekiller, yetkililer, gazetelerin televizyonların Ankara temsilcileri ve tabii ki partiye gönül veren millet…
Cumhurbaşkanı Erdoğan da canlı olarak görüntülü bağlantı yaptı ve kısa, kritik, anlamlı bir konuşmayla katıldı partinin kuruluş yıldönümüne.
Kuruluşta en büyük emeği olan kişi olarak her zaman söyleyecekleri çok önemli ama tabii ki artık tarihe geçmiş bir 15 Temmuz gerçeği bu eşikten sonra söylediklerini hem değiştirdi hem daha önemli hale getirdi.
Erdoğan, konuşmasının son bölümünde “Artık tüm Türk milletine hizmet etme mecburiyetimiz var. Bu millet varsa, biz varız. Bu ülke varsa, biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar. Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, polisimize, askerimize, insanlara saldırdılar. Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta ben davranamam. İktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna inanıyorum. Medyanın, meslek örgütlerinin, tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı'nın bu cümlelerinin ilk anlamı tabii ki Fettullahçı Terör Örgütü'ne yönelik olarak anlaşılmalı.
15 Temmuz sonrası onlardan olmayan hiç kimse, hangi ideoloji, inançtan olursa olsun FETÖ'ye karşı en ufak bir sempati besleyemez, ne olduklarına dair hiçbir şüpheyi kalbinde barındıramaz.
Ve bütün bu sözlerin ikinci ve ilki kadar güçlü bir anlamı daha var;
Bundan sonra gündelik siyasete, iç siyasetteki bilinen tartışmalara, ayrışmalara karşı ilke ve durulan yerde değilse de tutumda bir değişiklikten söz ediyor olmalı.
Çünkü zaten FETÖ ile ilgili Cumhurbaşkanının tutumu, söylemi, icraatı 15 Temmuz'dan sonra değişmiş değil. O, kesin olarak 17/25 Aralık'tan bu yana terör örgütü olduklarını anlatıyordu ve saklanacak bir şey değil artık, belli ki çok az kimse kulak asmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar