Vursun abi!

Kaliforniya Üniversitesi, 20 milyon dolarlık bütçesini, “Çocukları öldür yanındayız” diyen küresel şirketleri desteklemek için kullanmayacağını açıkladı.Üniversitenin Filistin...

Kaliforniya Üniversitesi, 20 milyon dolarlık bütçesini, “Çocukları öldür yanındayız” diyen küresel şirketleri desteklemek için kullanmayacağını açıkladı.

Üniversitenin Filistin Dostları Kulübü mücadeleyi kazandıklarını şu yazıyla duyurdu:

-“Üniversite bütçesi McDonald’s’tan Sabra’ya ve Chevron’a kadar birliğimizin finanse ettiği siyonist şiddetin suç ortağı olan 30’dan fazla şirketi mali olarak desteklemek için kullanılmayacaktır.”

Hukuk çerçevesinde elinden geleni yapmaya çalışan öğrencilerin başarısı bu.

Güney Afrika’daki apartheid rejiminin sona ermesinde de üniversitelerde organize edilen bu kampanyalar büyük bir rol oynamıştı.

Bizim üniversitelerimizde, “Çocukları öldür destek bizden” diyen küresel şirketlere karşı olumlu ya da olumsuz bir tepki görmedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 97 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 107 Okunma Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu 01 Mayıs 2024 | 49 Okunma Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi 28 Nisan 2024 | 59 Okunma Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar