Vursun abi!

Kaliforniya Üniversitesi, 20 milyon dolarlık bütçesini, “Çocukları öldür yanındayız” diyen küresel şirketleri desteklemek için kullanmayacağını açıkladı.Üniversitenin Filistin...

Kaliforniya Üniversitesi, 20 milyon dolarlık bütçesini, “Çocukları öldür yanındayız” diyen küresel şirketleri desteklemek için kullanmayacağını açıkladı.

Üniversitenin Filistin Dostları Kulübü mücadeleyi kazandıklarını şu yazıyla duyurdu:

-“Üniversite bütçesi McDonald’s’tan Sabra’ya ve Chevron’a kadar birliğimizin finanse ettiği siyonist şiddetin suç ortağı olan 30’dan fazla şirketi mali olarak desteklemek için kullanılmayacaktır.”

Hukuk çerçevesinde elinden geleni yapmaya çalışan öğrencilerin başarısı bu.

Güney Afrika’daki apartheid rejiminin sona ermesinde de üniversitelerde organize edilen bu kampanyalar büyük bir rol oynamıştı.

Bizim üniversitelerimizde, “Çocukları öldür destek bizden” diyen küresel şirketlere karşı olumlu ya da olumsuz bir tepki görmedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Firavunlaşan sermaye 24 Temmuz 2024 | 1.316 Okunma Bir şairden iktisat dersleri 21 Temmuz 2024 | 167 Okunma Trump’ın kulağı 17 Temmuz 2024 | 1.631 Okunma Kadını erkekleştiren, erkeği kadınlaştıran sistem 14 Temmuz 2024 | 218 Okunma Erkekler neden geri kaldı, kadınlar neden öne çıktı 10 Temmuz 2024 | 1.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar