Tamirci kuşağı gitti, değiştir kuşağı geldi

Çok değil bundan 30-40 yıl önceki eski kuşakların kültüründe zengin fakir farklılığı yoktu. Zengin fakir mahalle ayrımı da yoktu. Zenginlerle fakirler aynı muhitte otururlardı. Ne fakir zengine özenir ne de...

Çok değil bundan 30-40 yıl önceki eski kuşakların kültüründe zengin fakir farklılığı yoktu. Zengin fakir mahalle ayrımı da yoktu. Zenginlerle fakirler aynı muhitte otururlardı. Ne fakir zengine özenir ne de zengin fakiri küçümserdi.

Eski kuşakların delinen pantolonlarına yama vurmaları, yıpranan giysilerini onarmaları, sökülen ayakkabılarını dikmeleri, patlayan futbol topunun içini doldurup oynamaya uygun hale getirmeleri, bozulan radyoyu tamir ettirmeleri, sırf yoksulluktan değildi. Sadece tutumluluktan da değildi.

O geçmişten birike birike aktarılan kültürün yansımasıydı.

Bu kültürün sonucu olarak eski kuşak, eşleriyle araları açıldığında, alternatiflere yönelmeden aralarını düzeltmelerinin mümkün olduğuna inanırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar