İşverenlerin umut vadeden işe alım planları

Ekonomik ve siyasal çıkarlarda toplumun menfaati yerine bireysel menfaatler öne çıkarıldıkça, sosyaladaletsizlik; insanoğlunu bunaltıcı yaz sıcağından daha fazla rahatsız eder hale geliyor.Küresel ekonominin...

Ekonomik ve siyasal çıkarlarda toplumun menfaati yerine bireysel menfaatler öne çıkarıldıkça, sosyaladaletsizlik; insanoğlunu bunaltıcı yaz sıcağından daha fazla rahatsız eder hale geliyor.

Küresel ekonominin çarkları hep güçlüden yana dönüyor.

Çarkların arasındaki ücretli sınıf da sürekli işsizlik sopasıyla susturuluyor.

Maalesef küresel krizlerden çıkışın tek yolunun devlet-işveren-çalışan işbirliğiyle ve aşağıdan yukarı topyekün kalkınma olduğu sürekli dile getirilmesine rağmen uygulama tam tersi oluyor.

‘Hepimiz aynı gemideyiz yalanı’ ile gemisini kurtaran kaptan ve kahraman ilan edilirken, küresel fırtınayla savrulan insanlara çöp muamelesi yapılıyor.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 669 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma Sandık kokusu 31 Mart 2024 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar