İş ahlakı karnemiz

İş dünyasında çalışan, yönetici ve patronlara en sık karşılaştıkları genel ahlaki problemin ne olduğu sorulduğunda verilen cevapların ilk üçünde; Yalan söyleme, aldatıcı reklamlar...

İş dünyasında çalışan, yönetici ve patronlara en sık karşılaştıkları genel ahlaki problemin ne olduğu sorulduğunda verilen cevapların ilk üçünde; Yalan söyleme, aldatıcı reklamlar ile verilen sözleri tutulmaması yer almış.

İş ahlakını en çok etkileyen faktörler, Aile, Ahlaki değerler, Eğitim-öğretim kurumları, Sosyal çevre, İşletme sahibi olarak sıralanıyor.

**

Araştırmaya katılanlara iş ahlakını bozan davranışların ortaya çıkmasında neler daha etkili sorusu yönetilmiş.

On beş faktör arasında ilk beş sırayı aşırı kazanma hırsı, çalışanların ücretlerinin düşük olması, işini kaybetme korkusu, kötü örneklerin yaygınlığı ve iş dünyasında güven duygusunun zayıflığı almış.

Bu bulgular Türkiye’de yapılan yakın tarihli bütün çalışmalarla uyumlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl savaş sosyal medyada 27 Mart 2024 | 77 Okunma Katil devletin hedefindeki iki meslek sahipleri 24 Mart 2024 | 123 Okunma İşgalcinin yumuşak karnı 20 Mart 2024 | 130 Okunma Neden kenevir 17 Mart 2024 | 296 Okunma Norveçli doktor: İsrail kronik bir yalancı 13 Mart 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar