Gözün kodlarını arayan adam

Her şey merakla başlar. Merak, iyi kötü, doğru yanlış bütün bilgilerin kapısıdır; bilim dünyasına göre ilmin hocasıdır.Elimizden düşürmediğimiz akıllı cep telefonlarında bile...

Her şey merakla başlar. Merak, iyi kötü, doğru yanlış bütün bilgilerin kapısıdır; bilim dünyasına göre ilmin hocasıdır.

Elimizden düşürmediğimiz akıllı cep telefonlarında bile sörf yaparken merak ettiren bir başlık ya da görüntü ararız, tıklayıp bakmak, okumak ve öğrenmek için.

Ağrılı Profesör Çetin Kaya Koç’un kriptoloji alanında dünyanın sayılı akademisyenlerinden biri olmasına kadar süren yolculuğu da merakla başlıyor.

Merakını geliştiren de Ağrı’da açılan bir devlet kütüphanesi.

Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, Ağrı’da açılan bir devlet kütüphanenin hayatına nasıl yön verdiğini Anadolu Ajansı muhabiri Hikmet Orçun Üresin’e şu sözlerle anlatmış:

“İlkokul son sınıfta Ağrı’ya bir devlet kütüphanesi açtılar. İlkokul son sınıftan lise son sınıfa kadar o kütüphanede okumadığım kitap kalmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar