Gıda teknolojisi aldatma üzerine kurulu

İnsan beyni değirmen taşı gibi çalışıyor. Ne atarsan öğütüyor. Atmazsan kendini yiyor. Midemiz ise beyin gibi değil, biraz seçici. Gelenleri beğenmezse almıyor. Aldıysa kusuyordu. Eskiden, yani gıda...

İnsan beyni değirmen taşı gibi çalışıyor. Ne atarsan öğütüyor. Atmazsan kendini yiyor. Midemiz ise beyin gibi değil, biraz seçici. Gelenleri beğenmezse almıyor. Aldıysa kusuyordu. Eskiden, yani gıda teknolojisinin gelişmediği, organik doğal gıdaların hâkim olduğu dönemlerde.

***

Gıda teknolojisini kullanan küresel sermayeli gıda şirketleri midenin bu seçiciliğini keşfettiği için önce mideyi aldatma yollarını aradılar. Ve buldular.

Şöyle yapıyorlar: Beyin değirmen taşı gibi ne veriliyorsa onu öğüttüğü için ona dev bütçeli reklamlarla mankenlerle soslanmış yanlış bilgiler veriyorlar.

Yanlış bilgileri öğüten beyinle kişide önce bakış açısı değişiyor sonra gözler boyanıyor ve satın alma işlemi gerçekleşiyor.

Midenin aldanmaktan başka seçeneği kalmıyor. Yani ambalajlı ürünlere yapılan katkı maddeleri ile midenin seçiciliği de eskilerde kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 130 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 403 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar