Gençler neden üniversite okumak ister

Dünyada yükseköğretime daha fazla yatırım yapan ve yükseköğretimin çıktılarını daha fazla kullanmaya başlayan ülkeler, yeni güç merkezleri olacak.Yükseköğretim de hem teknolojiyi...

Dünyada yükseköğretime daha fazla yatırım yapan ve yükseköğretimin çıktılarını daha fazla kullanmaya başlayan ülkeler, yeni güç merkezleri olacak.

Yükseköğretim de hem teknolojiyi üreten hem de teknolojik araçları araştırma ve eğitimde kullanan bir sektör olarak teknolojik değişimlerden en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor.

Sürekli değişimin yaşandığı dijital teknoloji çağında geleceği konuşmanın daha kritik olduğuna dikkat çekmek isteyen İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği 2018 yılında “Geleceğin Türkiyesi” projesini başlattı.

Proje kapsamında, “Geleceğin Türkiye’sinde Yükseköğretim” Raporu hazırladı ve dün bu İstanbul’da raporu kamuoyuna sundu.

Rapor, İLKE Mütevelli Heyeti Başkanı, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından kaleme alınmış.

Daha geniş ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler ‘Geleceğin Türkiye’sinde Yükseköğretim’ raporunu ilke.org.tr sitesinde yayınlar bölümünde bulabilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar