Gelecek korkusuyla bize neler yedirecekler

Artan nüfus, iklim değişikliği, ekilebilir alanların şehirleşme ve erozyon gibi nedenlerle kaybı ve dünyanın dönüşümü ile insanoğlunun 20 yıl sonraki besin tercihlerinin ne olacağını merak etmeyen...

Artan nüfus, iklim değişikliği, ekilebilir alanların şehirleşme ve erozyon gibi nedenlerle kaybı ve dünyanın dönüşümü ile insanoğlunun 20 yıl sonraki besin tercihlerinin ne olacağını merak etmeyen yoktur.

Uzmanlar artan nüfus, iklim değişikliği, ekilebilir alan kaybıyla insanlığın besin tercihlerini radikal bir şekilde değiştireceğini iddia ediyorlar.

Yakın gelecekte insanoğlunun laboratuvar ortamında kök hücreden üretilen et ve kazein (süt proteini) üreten bakterilerce üretilen süt ile başta çekirge olmak üzere arı, hamamböceği ve salyangoz gibi böcekler ile kırmızı deniz yosunu, mikro ve makro algler gibi deniz kaynaklı mahsuller ile besleneceğini söylüyorlar.

Yani uzmanlara göre alternatif gıdalardan kaçış yok.

**

Avrupa’da hayvanların kök hücresi kullanılarak laboratuvar ortamında et ve genetiği değiştirilmiş bakterilerin ürettiği kazein ile elde edilen süt üretimi başlamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar