Geleceği görenler her zaman bir adım öndedir

Küresel devlerin kısa, orta ve uzun vadeli ekonomik ve siyasal hedeflerini belirlerken İslam dünyasını ve özellikle de Türkiye’yi yok saydıklarını düşünürsek ya da dış etkileri olduğundan fazla...

Küresel devlerin kısa, orta ve uzun vadeli ekonomik ve siyasal hedeflerini belirlerken İslam dünyasını ve özellikle de Türkiye’yi yok saydıklarını düşünürsek ya da dış etkileri olduğundan fazla abartırsak günlük yaşanan olayları doğru okuyamayız.

Biz unutsak, görmezden gelsek de, beğenmesek de Batı bizim kökenimizin Selçuklu ve Osmanlı olduğunu, İslam dünyasının halifeliğini yaptığımızı, Türk dünyasının ağabeyi konumunda olduğumuzu asla unutmaz.

O her zaman batılının kafasında bir kenarında durur.

Ve bu tarihi bilgi onların ekonomik ya da siyasal kararlarını az ya da çok mutlaka etkiler.

Ancak bizim siyasal ve ekonomik alanda istediğimiz ölçüde güçlü olamayışımızın en önemli nedeni dışarıda değil içeridedir.

Biliyoruz ki Türk Cumhuriyetlerinden İslam dünyasına, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar hepsi ne zaman kendi içinde birlik beraberlik içinde olmuşlarsa güçlü olmuşlar, ne zaman kardeş kavgaları başlamışsa zayıflayıp yoksullaşmışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 400 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar