Gazze’yi açlıkla kıran ülkeler

Güney Afrika’nın açtığı dava ile israilin soykırım suçundan yargılanacak olması kuduz köpeğin sahiplerini kızdırdı.ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, İngiltere Fransa, İtalya, İsviçre...

Güney Afrika’nın açtığı dava ile israilin soykırım suçundan yargılanacak olması kuduz köpeğin sahiplerini kızdırdı.

ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, İngiltere Fransa, İtalya, İsviçre, Kanada, Finlandiya, Hollanda, Japonya ve Estonya gibi 10’dan fazla ülke desteğini askıya aldı.

Belçika, Norveç, İspanya ve İrlanda gıda desteğine devam edeceklerini açıkladı. Gazzelilere insansı hayvan diyen İsrail, Belçika yardım desteğini kesmediği için ertesi gün Gazze’deki Belçika’ya ait binayı bombalayarak yok etmiş.

İnsan ilişkilerindeki evrensel kural devletler arasında da geçerlidir; Aç canavara sevgi ve saygı göstermek canavarın merhametini değil iştahını açar, bir de üstüne diş kirası ister.

***

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 5.9 milyon Filistinli mülteciye ekonomik destek veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 107 Okunma Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu 01 Mayıs 2024 | 49 Okunma Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi 28 Nisan 2024 | 59 Okunma Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 136 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar