Gazze’yi açlıkla kıran ülkeler

Güney Afrika’nın açtığı dava ile israilin soykırım suçundan yargılanacak olması kuduz köpeğin sahiplerini kızdırdı.ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, İngiltere Fransa, İtalya, İsviçre...

Güney Afrika’nın açtığı dava ile israilin soykırım suçundan yargılanacak olması kuduz köpeğin sahiplerini kızdırdı.

ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, İngiltere Fransa, İtalya, İsviçre, Kanada, Finlandiya, Hollanda, Japonya ve Estonya gibi 10’dan fazla ülke desteğini askıya aldı.

Belçika, Norveç, İspanya ve İrlanda gıda desteğine devam edeceklerini açıkladı. Gazzelilere insansı hayvan diyen İsrail, Belçika yardım desteğini kesmediği için ertesi gün Gazze’deki Belçika’ya ait binayı bombalayarak yok etmiş.

İnsan ilişkilerindeki evrensel kural devletler arasında da geçerlidir; Aç canavara sevgi ve saygı göstermek canavarın merhametini değil iştahını açar, bir de üstüne diş kirası ister.

***

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 5.9 milyon Filistinli mülteciye ekonomik destek veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Firavunlaşan sermaye 24 Temmuz 2024 | 1.316 Okunma Bir şairden iktisat dersleri 21 Temmuz 2024 | 167 Okunma Trump’ın kulağı 17 Temmuz 2024 | 1.631 Okunma Kadını erkekleştiren, erkeği kadınlaştıran sistem 14 Temmuz 2024 | 218 Okunma Erkekler neden geri kaldı, kadınlar neden öne çıktı 10 Temmuz 2024 | 1.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar