Dönüşümü yakalarsak oyuncu, yakalayamazsak seyirci oluruz

Türkiye’nin teknoloji yönetimi alanında doktorası olan ilk kadın mühendislerinden biri olan Dr. Verda Emiroğlu’nun, sanayinin dönüşümü konusundaki görüşleri üzerinde durulması gereken fikirler.Ne...

Türkiye’nin teknoloji yönetimi alanında doktorası olan ilk kadın mühendislerinden biri olan Dr. Verda Emiroğlu’nun, sanayinin dönüşümü konusundaki görüşleri üzerinde durulması gereken fikirler.

Ne diyor bakalım:

Son 25 yılda sanayi devrimi ve dönüşümün hızlı bir şeklide yol aldığı söylenebilir. Artık buhar gücü ile çalışan makinalar ve otomasyon akımını konuşmuyoruz.

Dijital teknolojilerle başlayan ve değer zincirinin tümüne yayılan yüksek teknoloji ve yenilikçiliğe dayalı Sanayi 4.0 yeni gündemimiz.

Yani kalitesi daha yüksek, daha verimli sanayi hareketleri diye sadeleştirebiliriz bu tanımı. Bu tanım öncelikle Almanya ve daha sonra da ABD tarafından ortaya atıldı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar