Çağın putları ve işsizlik sopası eşliğinde 1 Mayıs

Dünyanın ortak sorunu filan yok; Bütün sorunlar özel, bütün sorunlar kişisel, bütün sorunlar herkesin nev-i şahsına münhasır.Neden?Çünkü herkes kendini dünyanın merkezinde...

Dünyanın ortak sorunu filan yok; Bütün sorunlar özel, bütün sorunlar kişisel, bütün sorunlar herkesin nev-i şahsına münhasır.

Neden?

Çünkü herkes kendini dünyanın merkezinde sanıyor.

Dünyanın sadece kendisi için döndüğünü, güneşin sadece kendisi için ısı ve ışık yaydığını, geceleri ayın şekilden şekle sadece kendisini kendisine beğendirmek için girdiğini, mevsimlerin kendi zevkine göre değiştiğini zannediyor.

Fırıncının sadece kendisi için ekmek çıkardığını, kahve zincirlerinin sadece kendisine özel kahve yaptığını, sanayide çarkların sadece kendisi için döndüğünü, tarımda çiftçilerin sadece ona özel üretim yapmak için çalıştıklarını, ayakkabı ve giysi üreticilerinin sadece kendisine özel ürettiğini düşünüyor.

Bu çağın tanrısı nefisler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 131 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 403 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar