Başrol vaadiyle kandırılıp figüranlaştırılan kadınlar

Milattan önce Roma ileri gelenlerinin müstakbel anneye duyulan saygının bir ifadesi olarak anne adaylarının yanından geçerlerken eğilmeleri ve kadına sosyal hayatta değer atfetmeleri söz konusu olurken, bugün anne...

Milattan önce Roma ileri gelenlerinin müstakbel anneye duyulan saygının bir ifadesi olarak anne adaylarının yanından geçerlerken eğilmeleri ve kadına sosyal hayatta değer atfetmeleri söz konusu olurken, bugün anne, çalışmayan kişiler ile eş değer görülüyor ve sözde kadın haklarını savunan kadın dernekleri ve feminist hareketler tarafından “vasıfsız kişi” olarak kabul ediliyor.

Yani bugün kadını değersizleştiren erkekler değil, kadınlardır.

Ev dışında çalışan kadınlar ev içinde onlarca işi yapan kadının değersizleştirilmesine göz yummakta ve bu küresel kapitalizmin itibarsızlaştırma operasyonunu desteklemektedir.

**

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın bülteni yayınlayan kadın derneklerinin açıklamalarına bakıldığında hepsinde de aynı kalemden çıkmış ezberlerin tekrarlandığı görülecektir.

Yani bugünün dünyasında kadının konumu değişmiş fakat iyileşmemiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 131 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 403 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar