Aşırı zenginlik aşırı yoksulluğun sebebidir

Kovid-19 salgını ekonomik adaletsizliği ve gelir dağılımındaki uçurumu o kadar derinleştirdi ki bugün iki binden fazla milyarderden oluşan küçük bir grup bin yıllık bir zamanda bile harcayabileceklerinden daha...

Kovid-19 salgını ekonomik adaletsizliği ve gelir dağılımındaki uçurumu o kadar derinleştirdi ki bugün iki binden fazla milyarderden oluşan küçük bir grup bin yıllık bir zamanda bile harcayabileceklerinden daha çok servete sahip.

Aynı dünyada ve aynı zaman diliminde nüfusun neredeyse yarısı karnını zor doyuruyor.

Salgınla katlanılamaz hale gelen küresel ekonomik düzenle birlikte ortaya çıkan çok net bir gerçek var o da şu: İnsanlar daha iyi bir dünya talep ediyorlar ve bunun mümkün olduğunu biliyorlar.

Bu görüş, statükoyu temsil edenler de dahil olmak üzere dünya çapındaki nüfuzlu kişiler ve kurumlar tarafından da kabul ediliyor.

Dünya Ekonomik Forumu başkanı Klaus Schwab, “Covid-19 sonrası dönemde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar