Süper güç olmak için yazılacak iyi bir hikâyenin 4 şartı

Google China’nın kurucusu ve Yapay Zeka Enstitüsü Başkanı Kai-Fu Lee 21. Yüzyıl’da bir Yapay Zeka süper gücü oluşturmak için 4 ana yapıtaşının olması gerektiğini söylüyor; Bol miktarda...

Google China’nın kurucusu ve Yapay Zeka Enstitüsü Başkanı Kai-Fu Lee 21. Yüzyıl’da bir Yapay Zeka süper gücü oluşturmak için 4 ana yapıtaşının olması gerektiğini söylüyor; Bol miktarda veri, yılmaz girişimciler, yapay zeka alanında iyi eğitilmiş bilim insanları ve destekleyici siyasi ortam.

Kai-Fu Lee daha önce Microsoft ve Apple’da yöneticilik yapmış.

Lee’nin yapay zeka konusundaki görüşleri ve bu alandaki yolculuğu, İstanbul’da uçak ve motor bakım hizmeti veren Mytechnıc tarafından Yapay Zeka ve Yeni Dünya düzeni Çin silikon vadisi adıyla kitaplaştırılmış.

**

Çinli araştırmacılar 1999 yılında yapay zeka ile ilgili araştırmalarının başlarında iken Microsoft’ta yönetici olarak çalışan Lee, ses ve görüntü tanıma üzerinde konferans vermek için Çin bilim ve teknoloji üniversitesine gidiyor.

Üniversite ülkedeki en iyi mühendislik okullarından biri ama Çin’in başkenti Pekin’e göre uzak, izole bir bölge olan Hefei şehrinin güneyinde yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 131 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 403 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar