Elini taşın altına koyanlar

Tekstil sektörü Türkiye’nin parlayan yıldızı gibi.Türkiye’nin ortalama ihracat kilogram fiyatı 1,4 dolar, tekstil sektöründe bu rakam 5 dolar.Ancak sektörün önemli bir sorunu var: Mühendis...

Tekstil sektörü Türkiye’nin parlayan yıldızı gibi.

Türkiye’nin ortalama ihracat kilogram fiyatı 1,4 dolar, tekstil sektöründe bu rakam 5 dolar.

Ancak sektörün önemli bir sorunu var: Mühendis sıkıntısı.

Sorunun çözümü için İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) koordinatörlüğünde “Türkiye Tekstil Sektörü Eğitim Komitesi Çalıştayı” düzenledi.

Çalıştaya ihracatçı birlikleri ile Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi’nin tekstil mühendisliği fakültelerinin bölüm başkanları katıldı.

Sorunun çözümü için üniversitelerin ilgili bölüm başkanları ile bir araya gelen ihracatçılar, ilk 3 tercih içinde tekstil mühendisliği bölümünü yazan gençlere 4 yıl boyunca burs ve iş garantisi verecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 128 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 403 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar